НАЦИОНАЛЕН ДЕТСКИ ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА – FIREBALL RISING STARS

 

На 05 юни 2021 в Спортен Център Fireball – София се проведе първият Национален турнир по тенис на маса за деца до 15 години „FIREBALL RISING STARS“.

Превърналото се в истински спортен празник събитие събра близо 100 деца и тийнейджъри от 7 до 15 годишна възраст. Представени бяха спортни клубове от София, Пловдив, Русе, Шумен, Лом, Дупница, Панагюрище, Две могили и много други.

Турнирът даде повод за много спортни емоции, нажежени страсти, смях, радост и безброй усмивки на малки и големи. Горди родители и треньори насърчаваха, подкрепяха и аплодираха младите състезатели за всяка точка.

„Българските деца заслужават такива събития. Имаме късмета да се радваме на техния талант в тениса на маса, но всички носим и отговорност да създаваме условия за неговото развитие. Благодарим за добрите думи и високата оценка, която получихме за цялостната организация. Летвата е вдигната, затова още от сега мислим как да я надскочим в следващото издание.“ сподели д-р Цветомир Цонев – директор на турнира и старши треньор на детската школа Fireball.

Шампиони и носители на купата „FIREBALL RISING STARS 2021“ и наградите от спонсорите в отделните категории станаха:

При най-малките състезатели – до 10 годишна възраст:

 1. Димитър Димитров – СКТМ Панагюрище
 2. Траян Георгиев – СКТМ РОКО
 3. Красен Савов – СКТМ Тетрон

При момчетата до 12 години:

 1. Йордан Генов – СКТМ Панагюрище
 2. Мартин Симеонов – СКТМ Тетрон
 3. Мартин Стоянов – СКТМ Машстрой Марица Фест

При момичетата в същата възраст:

 1. Жаклин Райкова – СКТМ Дигеста София
 2. Анна Симонян – СКТМ „Стоянстрой“ – Пловдив
 3. Мария Робова

В категория Кадетки /момичета до 15 години/ :

 1. Дея Милтанова – СКТМ “Марек 76“ – Дупница
 2. Иванна Македонска – СКТМ “Юнак – Ардино“
 3. Дария Плачкова – СКТМ ДЕО

При Кадетите /момчета до 15 години/ финалът между двама съотборници в „Марек – Дигеста“ и партньори на двойки предложи истинско зрелище в 5 гейма, в което Йоан Величков все пак съумя да се наложи:

 1. Йоан Величков – СКТМ „Марек – Дигеста“
 2. Стефан Димитров – СКТМ „Марек – Дигеста“
 3. Георги Стоянов – ЦСКА

 Събитието се осъществи с подкрепата на Национална спортна академия “Васил Левски”,  STROYRENT, Престиж 96, Next Level, Isostar,  Хотел Метрополитън София и Международен фестивал по тенис на „Албена 2021“