Световното първенство по скуош за жени ще се проведе от 24ти октомври до 1ви ноември в Кайро, Египет. 64 от топ състезателките в света ще се впуснат в надпреварата за най-важната титла в скуоша и солиден награден фонд от над 430 000 долара.

Фаворити са местни играчи като номер едно в ранклистата в момента El Welily (ракета Harrow Vapor), сегашната световна шампионка Nour El Sherbini (ракета Tecnifibre Carboflex X-Speed 125 NS), шампионката от Откритото първенство на САЩ Nouran Gohar (ракета Tecnifibre Carboflex X-Speed 130) и нейната подгласничка от същата надпревата El Tayeb (ракета Dunlop Hyperfibre+ Revelation 125).

Главната конкуренция на „фараоните“ идва от световната номер 3 Camille Serme (ракета Artengo SR 990) и номер 9 в света Tesni Evans (ракета Karakal Tec Pro Elite).

Състезанието ще се проведе пред Хеопсовата Пирамида в Гиза – най-старото от седемте чудеса на света.

Така ще изглежда централният корт на Световното първенство по скуош за жени

Паралелно ще се проведе и Откритото първенство по скуош на Египет за мъже, с награден фонд 330 000 долара. Главен фаворит е водачът в световната ранклиста Ali Farag (ракета Dunlop Hyperfibre+ XT Revelation Pro). Gawad, Momen, Rosner и Elias ще се опитат да спрат унищожителната мощ в играта на Farag.

El Tayeb със своята вярна ракета Dunlop Hyperfibre+ Revelation 125 е готова да атакува титлата на Световното първенство по скуош за жени

Световното първенство за жени по скуош както и Откритото първенство на Египет ще имат ежедневни репортажи и видео от най-интересните моменти на сайта на скуош зала Fireball