Световната шампионка за девойки Hania El Hammamy (Египет, ракета Tecnifibre Carboflex 125 X-Speed) направи двоен удар – класира се за първи път на полуфинал на Световно първенство по скуош и влезе в Топ 10 на скуоша при дамите. Тя постигна това едва на 19 годишна възраст, след като победи номер 3 в света Camille Serme (Франция, ракета Opfeel SR 990 Power) на корта в подножието на Хеопсовата пирамида.

Hania El Hammamy показа завидни нерви в драматичния четвъртфинал. Тя загуби първите два гейма 6-11 и 7-11 и когато всичко изглеждаше загубено успя да се събере и да обърне мача за крайното 3:2 (6-11, 7-11, 11-8, 11-5, 11-9).

С това Hania El Hammamy сбъдната мечтата на домакините. Полуфиналите ще бъдат съставени единствено от състезателки от Египет! El Tayeb не успя да изиграе дългоочаквания сблъсък с Raneem El Welily и се отказа в началото на мача поради здравословни проблеми. Sarah-Jane Perry опита да се противопостави на Nouran Gohar, но силите и стигнаха едва за гейм. Sherbini беше безапелационна срещу Joelle King и така над пирамидите остана единствено египетският флаг.

Радостта на Hania El Hammami след като се класира на полуфинал на Световното първенство по скуош за жени и влезе в топ 10 на света едва на 19 годишна възраст

Ето и двойките за полуфинала:

Raneem El Welily – Nouran Gohar
Hania El Hammamy – Nour El Sherbini

Така както виждаме тоталната доминация на отбор Dunlop, воден от Ali Farag, при мъжете , така при дамите имаме тотална доминация на отбор Technifibre – Gohar, Sherbini и El Hammamy играят със серията ракети от марката. Само Raneem El Welily и найният Harrow Vapor носят интригата при производителите.

Sherbini и нейният верем Tecnifibre са на полуфинал