Тенисът на маса предлага безброй ползи за физическото и психическо здраве на вашето дете. Една от най-важните от тях е същността на самата игра. Тенисът на маса е спорт, който учи децата на стойността на дисциплината, етиката и отговорността. Тези качества са безценни за всяко дете както в спортната зала, така и извън нея. За разлика от отборните спортове, тенисът на маса почти изцяло зависи от индивидуалното представяне. Това дава на вашето дете пълен контрол върху резултата от всеки мач и бързо изгражда самочувствието му.

Ето и още няколко ползи, за които може и да не сте се досетили.

Социализация

В ерата на технологиите децата често прекарват твърде дълго време онлайн, нещо, което се отразява негативно на техните социални умения. Заниманията по тенис на маса ще помогнат на вашето дете в изграждането неговите комуникативни и социални умения. Децата в школата споделят общ интерес, обвързват се заедно и прекарват качествено време.

Безопасен е

Повечето родители, чиито деца спортуват, постоянно се притесняват от спортните наранявания. Но ако сте родител на дете, което играе тенис на маса, можете да дишате спокойно. Известно е, че тенисът на маса не е травматичен и няма много шансове за тежки наранявания.

Подобрява бдителността и концентрацията

Тенисът на маса е бърз спорт, който изисква пълна концентрация и отлична координация между ръката и очите. По време на игра различни области на мозъка ви се активират едновременно. Научно доказано е, че докато играете тенис на маса, вашата физическа и мисловна бдителност са с най-висока скорост.