Скуошът е един от най-добрите начини да влезем във форма и да повишим своята издържливост. За час игра на корта удряме топката 500-1000 пъти и бягаме повече от Рафаел Надал.

Но никой до момента не може да се сравни с канадецът Шон Далайе. Той се намира на 79то място в световната скуош ранклиста на PSA. Искате да поиграете с него? Заредете се с много Isostar, бустери, енергиийни напитки и търпение! Шон е от типа играчи, които не оставят топката да падне на земята повече от веднъж. Каквото и да опитате, той ще догони топката и ще я върне, отново и отново.

Именно това му качество допринася Шон Далайе в мач с Лео Ау да счупят рекорда на легендарния Дж. Кхан – двамата изиграват маратонски мач 11–6, 4–11, 11–6, 7–11, 16–14, който продължава 2 часа и 50 минути! Последният решаващ 5ти гейм е продължил 78 минути!

Шон Делайе (ляво) и неговият опонент Лео Ау (дясно) са основните действащи лица в най-дългия професионален скуош мач

Дали този скуош мач и неговата продължителност е случайност? Надали, защото ако погледнем класацията на най-дългите мачове, на трето и четвърто място отново намираме Шон. На 3то място е победата на Шон срещу англичанина Адриан Уолер 11–13, 12–10, 14–12, 4–11, 14–12 с продължителност 157 минути, а на 4то място е мачът на Шон със сънародника му Шайер Разик 9–11, 8–11, 11–7, 13–11, 11–5 продължил 150 минути.

Шон Делайе – скуош и музика

В серия интервюта Шон разкрива своята тайна от къде черпи енергия за маратонските скуош мачове. Музиката е неговото вдъхновение и по-специално китарата и тежките рифове. „Това дава ритъм на тялото ми, кара ме да танцувам и да подскачам… Korn, Nirvana, Avenged Sevenfold, Disturbed и т.н. , всичко това ме мотивира“ Затова и Шон прекарва известно време подготовка на всеки нов корт, където играе, „Няма два еднакви скуош корта. Всеки има свое собствено звучене, свой собствен ритъм.“