Четвърта поредна година Спортна зала Fireball организира безплатни тренировки по скуош като част от лятната академия. Тя ще се проведе от 1ви Юни до 15ти Юли – всички начинаещи може да се възползват от безплатен инструктор всеки делничен ден от 9:00 до 17:00.

Време е да се раздвижим и с какво по-добре от гласувания за най-здравословен спорт – скуош! За повече информация и записвания може да се свържете с нашия екип на телефон 0878 811 222 или на фейсбук страницата ни http://facebook.com/fireballsportshall/

Защо скуошът е спорт за Вас?

Скуошът е изключително лесен за научаване. Един начинаещ се нуждае от едва час или два тренировка, за да изиграе своя първи гейм, а за 15-20 часа с треньор увладява всички видове комбинации и елементи на задоволително ниво, нещо което в други спортове отнема години. Играта скуош в техническо отношение е изключително лесна в сравнение с останалите ракетни спортове – тенис, бадминтон и дори тенис на маса. Въпреки това скуошът предоставя по комплексно разпределено и по-високо кардио натоварване с упражнение на голям брой мускули.

Още ползи от играта скуош

Скуошът е целогодишна игра, независеща от горещи лета и студени зими. Играта развива вашата ловкост, бързина, координация,  концентрация и често е дефинирана като „шахмат с ракета и топче“  Но от спортна зала Fireball Bulgaria описват най-голямата полза от скуоша по следния начин, „Това е социална игра базираща се на старата поговорка „Здрав дух в здраво тяло“. Чувствайки се добре физически след всяка тренировка, хората се разтоварват от ежедневния стрес – изизат от залата усмихнати, с приятна мускулна треска и с нови приятели, които са срещнали на корта.“

Какво да очакваме от лятната скуош академия?

Със събрания опит през годините и на базата на съвети на професионалисти в областта на скуоша, Спортна зала Fireball изготви подобрен тренировъчен процес. Модулното разделяне на тренировъчните елементи позволява бързо развитие на вашите умения – а с това гарантираме повишаване на изразходваните калории, технически скок в играта, развиване на координационни умения и не на последно място максимално удоволствие от играта.

Модул 1 – Въведение в скуоша и основни упражнения(15 часа) – около 500 калории на час

* Запознаване с правилата на играта скуош
* Загрявката като неразделна част от всяко спортно мероприятие
* Скуош ракета – захват и основен стоеж
* Основни удари в скуоша
* Форхенд диагонал
* Бекхенд диагонал
* Форхенд права
* Бекхенд права
* Боуст – форхенд и бекхенд
* Начален удар

Модул 2: Комбинации (10 часа) – до 2000 калории на час

* Форхенд права – бекхенд диагонал
* Бекхенд права – форхенд диагонал
* Форхенд диагонал + форхенд боуст
* Бекхенд диагонал + бекхенд боуст
* Форхенд права – бекхенд права
* Форхенд диагонал – бекхенд диагонал

Модул 3: Атакуващ скуош ниво 1 (10 часа) – до 2000 калории на час

* Форхенд и бекхенд права – регулиране скоростта на топката
* Форхенд диагонал – печелене на пространство на корта
* Стратегия за спечелване на центъра на корта
* Атакуващ боуст
* Посрещане с дълга топка по правата

Модул 4: Статегия в гейма (10 часа)

* Прехвърлящ удар – кога и защо
* Вариации на сервиса
* Как да стигнем до завършващ удар
* Регулиране на темпото