LEO SQUASH COACH ACADEMY

СТАНИ ТРЕНЬОР ПО СКУОШ

Искаш ли да се занимаваш с елитен спорт? Да общуваш с позитивни хора? Да имаш гъвкаво работно време, страхотна среда за работа и завидни доходи?

Нашата треньорска програма ще ви преведе по пътя към успешна треньорска кариера. Разработена в последователност от модули, тя ще ви отведе до нивото, което желаете. От квалификация за трениране на начинаещи, през умения за обучение на деца до международна сертификация за трениране на елитни състезатели.

Какъв опит е необходим?

Всякакъв спортен опит е огромен плюс. Но най-важни са желанието и усърдната работа. Нашата тренировъчна програма е разработена на модули, гарантиращи, че всички завършили цялостното обучение ще могат да предоставят професионална треньорска услуга.

Има изключително успешни треньори по скуош, които в миналото са се занимавали с бадминтон или тенис на корт, но познаваме и такива, за които скуошът е първият ракетен спорт, който практикуват.

Какъв е потенциалът на професията?

Скуошът е спорт, който търпи интензивно развитие през последните години. От 2017г досега скуош игрищата само в София са станали 3 пъти повече, а трениращите се увеличиха десетки пъти. Като добавим и дейностите, фокусирани върху развитието на детския скуош, трениращите нарастват с много сериозни темпове.

Скуошът остава елитен спорт и по-голямата част от хората, които се запалват по него, предпочитат да развиват уменията си с помощта на треньор.

Квалифицираните инструктори и сега са недостатъчни, за да подсигурят търсенето, което имат клиентите, а в идните години необходимостта от опитни треньори ще нараства.

Какво включва обучението?

Обучението е структурирано в отделни модули, фокусирани върху развитието на различни качества, знания и опит. От теоретична подготовка, през развиване на спортно майсторство до усвояването на специфични педагогически похвати и практики.


МОДУЛ 1 - Въведение в скуоша

Този модул е напълно БЕЗПЛАТЕН за всички кандидати. Той има за цел да осигури пълното разбиране за системата на обучение и целите на Leo Squash Coach Academy и да потопи желаещите в тази пленителна игра – Скуош.

Модулът се провежда в три дни, като всяко занимание е с продължителност от 1.5 часа и включва:

  • История и специфика на скуоша;
  • Визия на Leo Squash Coach Academy;
  • Правилознание;
  • Практическо въведение в корта – основни удари и правила за безопасност;
  • Свободна игра.

Следващият Модул "Въведение в скуоша" ще започне на 01 Юни 2023. Можете да се запишете на рецепцията на Fireball и Sofia Squash или като попълните електронна форма тукСрок за записване 28 Май 2023.


МОДУЛ 2 – Основни технически умения

Продължилите в този модул ще преминат през интензивен 30 дневен курс, който ще се фокусира върху усвояването на спорта на подходящо ниво.

В спорта има максима, че големите спортисти не винаги стават и добри треньори, но всеки тръгнал към треньорската професия трябва да умее да играе на подобаващо ниво. За да се постави необходимата основа, този модул предвижда общо 12 групови тренировки, разпределени по 3 всяка седмица. Продължителността на всяко занимание е 90 минути.


МОДУЛ 3 – Задълбочаване и усъвършенстване на техническата подготовка

Навлизаме в дълбокото! Но не сами!

Този модул е с продължителност 90 дни и предвижда 36 индивидуални тренировки. На този етап се взимат под внимание индивидуалните специфики на всеки обучаващ се. Подготовката се адаптира спрямо двигателните умения и навици за постигане на оптимални резултати.


МОДУЛ 4 – Реална педагогическа и треньорска практика

Време е да се научим как да предадем на другите това, което знаем. В модул 4 фокусът пада върху преподаването. В този етап от обучението всеки обучаващ се ще има възможност да се докосне до реалната треньорска практика. Да види и да участва в тренировки на деца, начинаещи и напреднали играчи.

В рамките на този етап ще можете да преподавате определени елементи под вещото наблюдение на вашия треньор. След края на този последен модул, кандидатите ще преминат през оценителен изпит.

Продължителността на модула е 30 дни.

След края на този последен модул, кандидатите ще преминат през оценителен изпит.

НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАВЪРШИЛИ КУРСА ПОЛУЧАВАТ ГАРАНТИРАН ПРОФЕСИНАЛЕН ТРЕНЬОРСКИ АНГАЖИМЕНТ

ЦЕНИ

  • МОДУЛ 1 - БЕЗПЛАТНО
  • МОДУЛ 2 - 200 лв.
  • МОДУЛ 3 - 900 лв. (300 лв. на месец)
  • МОДУЛ 4 - 250 лв.
  • ОТСТЪПКА ПРИ ЕДНОКРАТНО ПЛАЩАНЕ НА МОДУЛ 3 И 4